Вицешампиони Србије у предузетништву

Вицешампиони Србије у предузетништву

Такмичење из предузетништва одржано је у онлајн формату, у организацији Београдске банкарске академије, а под називом „Start-up и ученичко предузетништво“. Тим средње школе из Бруса су сачињавали: менторка Снежана Шовић и такмичари: Анђела Станић, Виолета Вукојевић и Немања Радмановац.

„Задатак такмичења је био да осмисли иновативне бизнис идеје и изради бизнис план. У финалу самог такмичења наступило је 12 тимова из целе Србије, ми смо освојили друго место у категорији најбоље урађена презентација и најбоље презентоване идеје“, каже професорка Снежана Шовић, менторка бруских средњошколаца.

Средња школа Брус се представила производом “Паметан уложак”, који је намењен првенствено лицима са оштећеним видом, особама са оштећеним памћењем (деменције), али и за децу и одрасле. Ови улошци имају опцију повезивања са телефоном преко блутут уређаја, како не би дошло до губљења особе која носи патике са овим улошком.

Патике раде уз помоћу блутут везе у задњем делу улошка, који вибрира на левом или десном улошку у зависности од тога у ком правцу треба да скрене корисник. Овај уложак може имати примену и у фитнес индустрији, у самој апликацији корисник може добити информације о рути којом се креће, броју корака, броју пређених километара и сагореним калоријама. За особе са деменцијом, Алцхајмеровом болешћу и сличним обољењима постоји могућност додавања одговорних лица у апликацији, па самим тим те особе могу пратити где су њихови вољени.

Ученици планирају да патентирају идеју, зато што је иновативна и нема оваквих производа на тржишту