Lako se uči, veoma je tražen… Donosimo 7 razloga zbog kojih se isplati naučiti C#

Lako se uči, veoma je tražen… Donosimo 7 razloga zbog kojih se isplati naučiti C#

C# može biti idealan programski jezik za učenje koji će vam doneti slobodu u radu i odličnu zaradu.

Bilo da već vladate nekim tehnikama programiranja, pa želite da proširite svoje programersko znanje, ili ste tek rešili da zakoračite u svet programiranja, C# može biti idealan programski jezik za učenje koji će vam doneti slobodu u radu i odličnu zaradu.

C# (izgovara se „si šarp“) predstavlja objektno orijentisan programski jezik, koji je razvila kompanija Microsoft. Odlikuju ga velike mogućnosti, jednostavnost upotrebe i lakoća usvajanja, zbog čega je već godinama u TOP 10 najplaćenijih i omiljenih programskih jezika na svetu, i odličan izbor za one koji žele da zakorače u zanimljiv svet programiranja.

Ovaj programski jezik omogućava vam da kreirate, razvijate i implementirate napredne desktop i web aplikacije i sajtove, kao i aplikacije za mobilne uređaje.

Evo 7 glavnih razloga da počnete da ga učite odmah:

1) Ovaj programski jezik ima veoma široku primenu

C# omogućava da se kreiraju programi i aplikacije za Windows platformu i internet. U suštini, ovim jezikom možete praviti mnoštvo projekata: od mobilnih aplikacija, preko cloud usluga, do kompanijskih softvera i video-igrica. Sve ovo govori da su C# programeri veoma traženi. Sa novim verzijama Visual Studio okruženja moguće je praviti i aplikacije za druge uređaje i sisteme koje nije proizveo Microsoft (iOS, Linux, Android), kao i za moderne Windows (desktop) aplikacije.

2) C# se koristi u razvoju video-igara

C# se koristi i u okviru Unity platforme, koja se smatra najpopularnijom platformom na svetu za pravljenje 2D, 3D i VR igara i aplikacija. To znači da su stotine i stotine moćnih igara poput Rimworlda i drugih razvijene zahvaljujući ovoj platformi i kodirane su upravo pomoću C# programskog jezika.

Ukoliko su video-igre vaša strast, ovo je način da spojite lepo sa korisnim i profitabilnim. Ne samo da ćete se osposobiti za kreiranje video-igara za gotovo sve relevantne platforme i video-konzole već i za web pretraživače. Pritom, savladavanjem C# programskog jezika pomoću Unity tehnologija bićete spremni za sticanje Unity sertifikata, koji je i te kako cenjen među poslodavcima šitom sveta.

3) C# predstavlja odličnu osnovu za savladavanje drugih tehnologija

C# je vrlo sličan drugim C programskim jezicima: C, C++ i Java. C# je napravljen sa ciljem da se pomenute verzije programskih jezika unaprede u jedan sveobuhvatan jezik. Dakle, ukoliko dobro savladate C#, neće vam biti teško da naučite i ostale C programske jezike i time postanete kompetentniji na tržištu rada.

4) Lak je za učenje

Sintaksa i metodologija C# programskog jezika prilično su jednostavne za učenje. To i ne treba da čudi kada se ima na umu da je C# kreiran tako da olakša upotrebu svojim korisnicima, omogućavajući programerima da se ne bave kompleksnim stvarima kao što su memory managment ili upravljanje greškama.

Dakle, svi koji zaziru od programiranja kao nečeg previše teškog treba da znaju da je C# jezik lak za usvajanje.

5) Ovo je mlad programski jezik koji se stalno razvija

C# je kreirao Microsoft, što znači da je njegova budućnost svetla: na njegovom poboljšanju se radi svakodnevno tako što se obogaćuje novim karakteristikama koje olakšavaju njegovu upotrebu. Prema poslednjim istraživanjima koje je sproveo PYPL Index (Worldwide), C# zauzima visoko četvrto mesto po svojoj popularnosti u svetu.

Dakle, ukoliko se odlučite za učenje ovog jezika, ne samo da ćete imati konstantnu podršku Microsofta već ćete biti i u toku sa svim aktuelnim trendovima na IT tržištu.

6) C# programeri dolaze lako do posla

S obzirom na to da je jednostavan za upotrebu i sa velikim mogućnostima primene, C# jezik koriste mnoge velike i male kompanije, i to u različitim oblastima, tako da ćete biti u prilici da birate svoje radno mesto. Ovo čini ljude koji poznaju C# veoma traženim na tržištu rada: do posla dolaze bez čekanja na birou i ostvaruju visoke zarade.

7) C# garantuje visoku platu

Ukoliko dobro vladate C# programskim jezikom, možete da birate da li ćete raditi u Srbiji ili ćete svoju karijeru razvijati u inostranstvu, hoćete li zarađivati kao freelancer od kuće ili u kancelariji. Jedno je sigurno: za posao i platu nećete morati da brinete.

Plate C# programera u Srbiji iznose i preko 1.400 evra, a u inostranstvu idu i do 6.000 evra mesečno.

Zahvaljujući rasprostranjenosti u različitim industrijama, lakoći kojom se savladava, kao i stalnoj podršci velike kompanije kakva je Microsoft, C# jezik je jedan od najperspektivnijih za učenje.

Dobra vest je da vam je za savladavanje ovog jezika potrebno manje od 12 meseci. Pritom, ako izaberete kvalitetnu školu na kojoj ćete uz napredan program steći i praktične veštine, za kratko vreme ćete se u potpunosti pripremiti za dobro plaćen posao u IT sektoru. Na primer, na ITAcademy imate priliku da se opredelite za neki od 4 popularna Microsoft smera i specijalizujete se za određenu oblast koja vam najviše odgovara: Microsoft Web Apps Development, Microsoft Desktop Apps Development, Microsoft Mobile Apps Development, Microsot Development.Inače, ova ustanova ima dugogodišnje partnerstvo sa kompanijom Microsoft i status zvaničnog Microsoft Gold Partnera, što potvrđuje najviši nivo znanja i stručnosti u radu sa Microsoft tehnologijama.

Ova saradnja polaznicima obezbeđuje najnovije MS tehnologije u radu, tehničke podatke, sve vrste raspoloživih MS programa, beta verzije i druge prednosti kao što je prilika za polaganje zvaničnih Microsoft sertifikacionih ispita i potpuno besplatno sticanje Microsoft sertifikata.

Savladavanje C# jezika doneće vam veštine i znanja koji će od vas učiniti traženog programera. Vaše je samo da napravite prvi korak i počnete sa učenjem.