Imate „parazite“ na Netflix-u? Sada ih možete izbaciti.

Imate „parazite“ na Netflix-u? Sada ih možete izbaciti.

Zahvaljujući novoj funkciji koja je trenutno dostupna u Netflix aplikaciji za iOS i Android, korisnici mogu odjaviti pojedine uređaje na njihovom nalogu. Drugim rečima, ako im se pojavi neželjeni gost koji, na primer, ne plaća pretplatu nego mu je neko dao lozinku, može ga se jednostavno – izbaciti.

Reč je, dakle, o korisnoj funkciji koju je lako „pokrenuti“. Sve što je potrebno je otići u Account Settings, potom u Security & Privacy odeljak, gde se nalazi Manage access and devices opcija. Klikom na to, otvoriće se svi uređaji koji su trenutno prijavljeni na nalog te ih je od tamo moguće odjaviti.

Kako prenosi GSM Arena, ovo je samo jedan od koraka Netflix-a prema razbijanju trenda deljenja lozinki. Podsetimo, kompanija se već duže vreme sprema zabraniti deljenje pristupa, što će, kako su najavili prošlog meseca, stupiti na snagu početkom sledeće godine. Oni koji pozajmljuju nalog za Netflix, moraće, na njihovu žalost, doplatiti određenu cenu.

Kao što smo već spomenuli, funkcija odjavljivanja uređaja sa Netflix-a trenutno je dostupna samo na telefonima, a pretpostavlja se da će u narednim nedeljama stići i za ostale uređaje