Светско првенство у фудбалу 2022: Од очаја, до сјаја и назад – Србија испустила победу против Камеруна

Светско првенство у фудбалу 2022: Од очаја, до сјаја и назад – Србија испустила победу против Камеруна

Србија и Камерун одиграли су најузбудљивији меч у досадашњем току Светског фудбалског првенства у Катару, после којег су српски фудбалери остали у чуду, не умећи ни они сами да објасне како су од готовог направили вересију.

Камерун је повео, Србија окренула до краја првог полувремена на 2:1, потом је почетком другог стигла и до 3:1, имала шансе и да увећа вођство, али се Камерун вратио и освојио бод.

Гол Страхиње Павловића за 1:1
Гол Сергеја Милинковића-Савића за 2:1

Гол Александра Митровића за 3:1

Семафор је на крају показивао 3:3 и Србија за пролаз даље сада зависи од осталих резултата.

И Србији и Камеруну је ово први бод на Мундијалу, после пораза од Бразила (0:2), односно Швајцарске (0:1).

Да би Србија прошла даље, Бразил прво од 17 часова, у преосталом мечу Групе Г, треба да победи Швајцарску, а потом и Србија да победи Швајцарску у трећем колу у петак.

Тренутно стање на табели:

„Предност од 3:1 на овом нивоу је велика, треба бити паметан, интелигентан и утакмицу привести крају, а нас су неке грешке скупо коштале“, рекао је после меча селектор Србије Драган Стојковић Пикси.

„Апсолутно непотребно излажење задње линије. То је забрањено у фудбалу на високом нивоу. Аматерски… Штета што нисмо победили, мислим да смо могли и да смо за нијансу бољи од Камеруна“, додао је Стојковић.

Легендарни фудбалер, ком је ово прво светско првенство у улози тренера, сагласан је да је ово био најзанимљиви меч на Мундијалу у Катару, али „за гледање“: „Сад како је нама тренерима…“, додао је и заћутао.
Србија је на почетку имала иницијативу и шансе, али је Швајцарска повела у 28. минуту.

А онда преокрет – прво је гол постигао Страхиња Павловић у 46, да би Сергеј Милинковић Савић у 48. донео предност.

Почетком другог полувремена све је деловало још боље – Александар Митровић је затресао мрежу у 53 минуту, када су многи помислили да је све готово, али се онда Камерун вратио.

Прво је Винсент Абубакар избегао офсајд замку избегао и смањио предност, а потом Ерик Чупо Мотинг изједначење.

„Имали смо све у својим рукама, контролисали утакмицу, и онда примили два гола наивно“, рекао је српски нападач Александар Митровић после утакмице.

„Идемо даље, гледаћемо меч Бразила и Швајцарске и надамо се да ће опет бити све у нашим рукама. Из ове перспективе бод је мало. Штета, остаје горак укус“.

„Орлови“ у наредном мечу играју против Швајцарске, а Камерун против Бразила – обе утакмице се играју од 20 часова у петак.

„Морамо да дигнемо главу и будемо позитивни – надамо се да ће Бразил да победи Швајцарску, а ми смо показали да у најбитнијим тренуцима, када нам треба победа, можемо да покажемо карактер“, рекао је капитен Душан Тадић.