Ski opening Kopaonik 2022/2023. (8. – 11. decembar 2022.) – 30% popust

Ski opening Kopaonik 2022/2023. (8. – 11. decembar 2022.) – 30% popust

Tradicionalno otvaranje nove ski sezone 2022/2023. na Kopaoniku, planirano je za period od 8. do 11. decembra 2022. godine. Ski Opening na Kopaoniku održan je prvi put 2010. godine, a sve po ugledu na slične događaje u popularnim evropskim ski centrima, sa ciljem da se na simboličan način obeleži otvaranje ski sezone na Kopaoniku. Ski Opening Kopaonik je nakon dvanaest godina postao poznati turistički brend koji svake godine na Kopaonik privlači sve veći broj gostiju iz celog regiona.

Tokom trajanja ski openinga važiće popust u visini od 30% na pojedinačne, poludnevne, dnevne, dvodnevne, trodnevne i četvorodnevne karte koje se kupe i koriste u vreme trajanja ski openinga, odnosno otvaranja ski sezone, kao i za karte za sve vrste zabavnih sadržaja. Prvi dan skijanja će biti besplatan (8. decembar ili bilo koji drugi prvi dan ako se sezona otvori pre 8. decembra).

Prošle godine, za skijaše i bordere, pripremljenje su bile staze Karaman greben (7 i 7a), Pančićev vrh (4b), Krst (3 i 3a), Mašinac (22), Malo jezero (2) i Mali karaman (7). Za početnike u funkciji je bio poligon u Dolini sportova. Od zabavnih sadržaja radili su bob na šinama i zip lajn.

Tokom prošlih sezona skijalište je otvarano u različitim terminima, zavisno od vremenskih prilika i mogućnosti pravljena veštačkog snega. Nekada to bilo pre ali nekada i posle završenog Ski Openinga. Ma koliko to konfuzno zvučalo, gledajući sve ove prethodne godine, ipak Ski Opening je više dobro posećena manifestacija sa mogućom opcijom skijanja nego samo skijaški događaj. Iz tog razloga uvek je održavan u istom terminu, u prvoj nedelji decembra, nezavisno da li je bilo moguće skijanje ili ne.
 
Ski Opening na Kopaoniku održan je prvi put 2010. godine, a sve po ugledu na slične događaje u popularnim evropskim ski centrima, sa ciljem da se na simboličan način obeleži otvaranje ski sezone na Kopaoniku. Ski Opening Kopaonik je nakon devet godina postao poznati turistički brend koji svake godine na Kopaonik privlači sve veći broj gostiju iz celog regiona.

Ljubitelji planine imaju priliku da tokom Ski Openinga, po povlašćenim cenama smeštaja i ski karti uz dobar provod ali velike gužve, otvore novu ski sezonu. Ako želite samo da dobro skijate ali bez popusta i dodatne zabave onda su pravi termini za vas nekoliko dana pre ili posle ove manifestacije.

Kopaonik je omiljeni zimski centar među mlađom populacijom zbog dobre zabave i bogatog noćnog života. Na stazi i mimo staze, zabava tokom četiri dana Ski Openinga zagreva sve skijaše, uz mnogobroje promocije, modne revije na otvorenom kao i celodnevnu zabavu uz populane bendove i DJ-eve. Prve dane na snegu provedite u skijanju, snowboardingu, sankanju, ski takmičenjima, nagradnim igrama, modnim revijama ali i uz Apres ski žurke.