Пројекат „Web3 Akademija – Ethereum Karavan“ у нашој школи

Пројекат „Web3 Akademija – Ethereum Karavan“ у нашој школи

Данас је у нашој школи одржана интерактивна радионица – предавање о Web 3 технологијама и крипто валути одн. о трендовима развоја онлајн пословања и трговине.

Ова петосатна радионица у којој се учествовали ученици III и IV године ИТ одељења је реализована у оквиру пројекта „Web3 Akademija – Ethereum Karavan“ и представља иновативну образовну иницијативу коју организује компанија Attic42 која се бави web3 иновацијама у сарадњи са Ethereum Fondacijom. Пројекат је покренут са циљем ширења знања о Web3 и Ethereum технологијама директно младим средњошколцима широм Србије.

Кроз овај пројекат Аљоша Макевић и Милица Спасојевић су зацртали да кроз 2 недеље обиђу 8 градова Србије: Ваљево, Ужице, Горњи Милановац, Ивањица, Александровац, Брус, Трстеник и Чачак. У сваком од градова, Аљоша држи интерактивне едукативне радионице како би пружио дубље разумевање о потенцијалу Wеб3 технологија и Ethereum blockchain мреже, док Милица документује реализацију пројекта у сваком од градова. У пројекту учествује и бивша ученица наше школе Тања Младеновић . . .

Да бисте били у току са даљим сличним догађајима које ће Attic 42 организовати запратите их на њиховим социјалним мрежама

Instagram – @web3surf  

Twitter – @Web3Surf

LinkedIn – /company/attic42

. . .