18. maj 2024. – ПОЛАГАЊЕ ПРИЈЕМНОГ ИСПИТА ЗА УПИС У ИТ ОДЕЉЕЊЕ

18. maj 2024. – ПОЛАГАЊЕ ПРИЈЕМНОГ ИСПИТА ЗА УПИС У ИТ ОДЕЉЕЊЕ


Испит се полаже 18. маја 2024. године са почетком у 10.00 часова и траје 120 минута. Потребно је да ученици – кандидати буду најмање 45 минута пре почетка полагања пријемног испита у школи.

Потребно је да ученици са собом имају:

– Ђачку књижицу са фотографијом и ид бројем

– Флашицу воде

– Прибор за рад: лењир, троугао, угломер, шестар, оловка хемијска, оловка графитна, гумица и калкулатор са основним рачунским операцијама.
Не може се користити калкулатор на мобилном телефону. Мобилни телефони су забрањени.

Тест који треба ученици да реше има 12 задатака. Сваки задатак вреди 20 поена. За рад је предвиђено 120 минута. У задацима у којима пише Прикажи поступак потребно је приказати поступак решавања. Задаци не морају да се раде према редоследу којим су дати.
Коначне одговоре и поступак написати хемијском оловком. Током рада ученици могу да користе графитну оловку, гумицу, лењир, троугао, шестар и калкулатор са основним рачунским операцијама (сви други калкулатори нису дозвољени за коришћење). Не може да се користи калкулатор на мобилном телефону. Одговори који су написани графитном оловком неће бити признати, као ни одговори који су прецртавани. Ако ученик заврши раније, треба да преда тест и изађе.

Средња школа Брус вам жели успешно полагање пријемног испита за ИТ одељење