Musk kupio Twitter i otpustio sve direktore

Musk kupio Twitter i otpustio sve direktore

Elon Musk zaključio je svoju 44 milijarde dolara vrijednu akviziciju Twittera, a prvi potez mu je bio otpuštanje najvišeg vodstva te društvene mreže, prenosi Hina.

Kako Reuters doznaje od ljudi upoznatih sa situacijom, Musk je otpustio glavnog izvršnog direktora Twittera Paraga Agrawala, glavnog financijskog direktora Neda Segala te šefa za pravna pitanja i politike Vijaya Gaddea.

Agrawal i Segal bili su u Twitterovom sjedištu u San Franciscu kada je dogovor sklopljen i ispraćeni su van, dodali su ti izvori. Twitter, Musk i otpušteni direktori nisu trenutno odgovorili na Reutersov upit za komentar.

Musk je dosadašnje čelnike optužio da su njega i investitore doveli u zabludu oko broja lažnih računa na platformi, kao i da mu nisu pružili jasne argumente oko toga kako ostvariti visoke ambicije koje ima s tom utjecajnom društvenom platformom.

Musk je rekao da na Twitteru želi poraziti “spam botove”, učiniti javno dostupnima algoritme koji određuju kako će se sadržaj prezentirati korisnicima te spriječiti da platforma postane komora za mržnju i podjele.

Musk nije ponudio detalje o tome kako će sve to postići i ko će voditi kompaniju. Također je najavio i otpuštanja, čime približno 7.500 Twitterovih zaposlenika ostaje zabrinuto za svoju budućnost, piše Reuters.