Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022: Od očaja, do sjaja i nazad – Srbija ispustila pobedu protiv Kameruna

Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022: Od očaja, do sjaja i nazad – Srbija ispustila pobedu protiv Kameruna

Srbija i Kamerun odigrali su najuzbudljiviji meč u dosadašnjem toku Svetskog fudbalskog prvenstva u Kataru, posle kojeg su srpski fudbaleri ostali u čudu, ne umeći ni oni sami da objasne kako su od gotovog napravili veresiju.

Kamerun je poveo, Srbija okrenula do kraja prvog poluvremena na 2:1, potom je početkom drugog stigla i do 3:1, imala šanse i da uveća vođstvo, ali se Kamerun vratio i osvojio bod.

Semafor je na kraju pokazivao 3:3 i Srbija za prolaz dalje sada zavisi od ostalih rezultata.

I Srbiji i Kamerunu je ovo prvi bod na Mundijalu, posle poraza od Brazila (0:2), odnosno Švajcarske (0:1).

Da bi Srbija prošla dalje, Brazil prvo od 17 časova, u preostalom meču Grupe G, treba da pobedi Švajcarsku, a potom i Srbija da pobedi Švajcarsku u trećem kolu u petak.

„Prednost od 3:1 na ovom nivou je velika, treba biti pametan, inteligentan i utakmicu privesti kraju, a nas su neke greške skupo koštale“, rekao je posle meča selektor Srbije Dragan Stojković Piksi.

„Apsolutno nepotrebno izlaženje zadnje linije. To je zabranjeno u fudbalu na visokom nivou. Amaterski… Šteta što nismo pobedili, mislim da smo mogli i da smo za nijansu bolji od Kameruna“, dodao je Stojković.

Legendarni fudbaler, kom je ovo prvo svetsko prvenstvo u ulozi trenera, saglasan je da je ovo bio najzanimljivi meč na Mundijalu u Kataru, ali „za gledanje“: „Sad kako je nama trenerima…“, dodao je i zaćutao.

Srbija je na početku imala inicijativu i šanse, ali je Švajcarska povela u 28. minutu.