СКИ ЦЕНТАР КОПАОНИК

СКИ ЦЕНТАР КОПАОНИК

Као највећи ски центар Србији, са одлично припремљеним стазама пружа неизмерно уживање свим категоријама скијаша, од почетника до скијаша врхунских способности. Скијашки центар Копаоник простире се на више од 64 km стаза и ски путева уређених за алпско и нордијско скијање. За љубитеље ноћног скијања у самом центру скијалишта осветљене су стазе Панчићев врх, Караман гребен и Мало Језеро. Осим тога, за најмлађе скијаше и све друге почетнике, који праве своје прве скијашке кораке, постоје три обезбеђена простора „ски вртића“ са покретним тракама  која олакшава да се овлада основним скијашким вештинама.

Системом за вештачко оснежавање покривено је 97 посто скијалишта. Захваљујући системима за вештачко оснежавање сезона скијања траје дуже, а скијаши, како почетници тако и они мало захтевнији могу бити сигурни да ће током сезоне моћи да уживају у одлично припремљеним стазама.

Све стазе су веома добро повезане системом жичара и ски лифтова, капацитета од преко 34.000 скијаша на сат. Систем ски инсталација на Копаонику чини једна гондола, три шестоседне жичаре, седам четвороседних, десет ски лифтова, два везна ски лифта као и покетна трака. 

Жичара четворосед „Панчићев врх“ током читаве зимске сезоне али и у току лета, осим скијаша и сноубордера, превози и посетиоце центра који се не баве зимским спортовима, већ панорамски разгледају центар и баве се бројним другим активностима које ски центар Копаоник омогућава.

Поред стаза за алпско и нордијско скијање, скијашки центар Копаоник поседује и уређен сноw парк, на коме се организују многа такмичења домаћег и међународног карактера.

Од ове сезоне, ски центар Копаоник богатији је за гондолу која повезује Брзеће са центром Копаоника. Овај пројекат представља најзначајнију инвестицију у српском туризму. Гондола Брзеће-Мали караман простире се на постојећој траси старих жичара Бела река 1 и Бела река 2, с тим што је излазна станица продужена до платоа на Малом Караману. Поред тога, на Копаонику су изграђене још четири нове стазе које су у великој мери прошириле капацитет скијалишта. 

Ски центар Копаоник има и санкалиште на стази Караман гребен, а љубитељи ове планине имају прилику да се возе и такси табачем, који вози на унапред заказане термине.