In memoriam: Перица Стевановић (1970 – 2023)

 In memoriam: Перица Стевановић (1970 – 2023)

Наш колега, професор Перица Стевановић је преминуо јутрос у Ургентном центру у Београду.

Изгубили смо много: врсног стручњака, беспрекорног радника и педагога, сјајног колегу . . .

Перица је рођен 1970. године у Брусу где је завршио основну школу и прве две године средње школе. Друге две године усмереног образовања средње школе је завршио у Нишу где је касније и дипломирао на Електронском факултету и стекао звање дипломирани инжењер електротехнике за рачунарску технику и информатику.

Наставничку каријеру је започео у Гимназији Александровац. Радио је и у основној школи „Јован Јовановић Змај“ у Брусу а од школске 2007/2008. године је радио у Средњој школи Брус најпре као професор рачунарства и информатике .

Непосредно је заслужан за отварање ИТ смера одн. одељења гимназије за ученике са посебним способностима за информатику и рачунарство у нашој школи и био је одељенски старешина прве генерације овог смера. Предавао је стручне предмете: програмирање, објектно оријентисано програмирање, базе података, програмске парадигме.

Иза себе је оставио супругу Бојану, сина Давида и ћерку Викторију.

Био је један од пионира примене информационих технологија у Брусу, још од времена првих персоналних рачунара Spectrum i Comodore.

Остаће заувек упамћен по својој неуморној посвећености наставничком позиву и ученицима, по аутентичном приступу наставном процесу и решавању програмерских проблема које је непрестано иницирао код својих, како је често волео да каже: ђака.

Сахрана ће се обавити у петак, 14. априла у 15 часова, на бруском гробљу.

Скуп радника школе је у зборници, у петак, у 13 часова.

НЕКА МУ ЈЕ ВЕЧНА СЛАВА И ХВАЛА